Monster Hunter Portable 3rd ISO and English patch! perfect.

31 Dec

 

MHP3rd mulai hari ini dah bisa dimaenin di CFW baru, Prome-4!

Ambil dulu iso untouched-nya disini:
http://www.mediafire.com/?qx6kv0qqew5eyzv
http://www.mediafire.com/?urmcvcarq5tgrty
http://www.mediafire.com/?1l8ex0xfr479m8f
http://www.mediafire.com/?u83ocy9owkm45b0
http://www.mediafire.com/?xxyh14a1kda12xa
http://www.mediafire.com/?fr25speet73gvi7
http://www.mediafire.com/?v9jo0jl30m4w8e0

Dah itu ambil CFW PROMETHEUS 4 nya disini:
For PSP 1000 & 2000
http://u.115.com/file/t678b3e8cd

For PSP 2000v3 & 3000
http://u.115.com/file/t2a988f729

Credits to Adhoc Sephy

PATCH ENGLISH dari AUMANX

bagaimana menggunakan PATCH dari AUMANX?

1. Get CLEAN (not patched) ISO. Best way to do it is buying MHP3rd and riping it yourself.
2. Download UMDGen v4.00.
3. Unpack (decompress) UMDGen v4.00.
4. Download LASTEST aumanx ppf patch.
5. Unpack (decompress) aumanx patch (it is downloaded as .zip or .rar).
6. Copy CLEAN MHP3rd iso and name it ‘MHP3rd_EN_thx_aumanx.iso’.
7. Run (double click) UMDGen.exe.
8. Press ‘File’ menu and select from it ‘Open Disk Image…’.
9. The dialog window will ask you to select disk image. Select ‘MHP3rd_EN_thx_aumanx.iso’ file you made in step 6.
10. Open ‘PSP_GAME’ directory.
11. Open ‘USRDIR’ directory.
12. Right click on ‘DATA.BIN’ and select ‘Apply PPF Patch To Selected File’.
13. Dialog window will ask you to select aumanx ppf patch – do it.
14. Another dialog will apear with ‘Apply’ and ‘Cancel’. Select ‘Apply’.
15. Close UMDGen v4.00 (no need to press save or anything – applying patch saves file automaticly).
16. If you use GEN-D3 or M33 then you need to patch ‘MHP3rd_EN_thx_aumanx.iso’ using ISO TOOLS. If you use Prome-4 (Prometeus version 4) then you do not have to do it.
17. Copy ‘MHP3rd_EN_thx_aumanx.iso’ into your PSP ISO directory.

link untuk patch 0.29b
http://www.mediafire.com/?7cmodgyyou7v07h

ini link untuk UMDGEN v4.00
http://www.psp-hacks.com/file/948

 

UPDATE!!! UPDATE!!! UPDATE!!!

TeamHGG udah ngeluarin patchnya… walau belum 100% di translate, namun per 24 desember 2010, ini yang paling lengkap.

plugin:
http://www.mediafire.com/?h88z6l1pzyqqv3n

Patch
http://www.mediafire.com/?zapxdsd9kyfssuo

ada 2 cara yg 1 pake plugins, yg satu lagi di patch ISO nya…

buat yg mw pake patch mesti punya dot net framework 4

Net Framework4:
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9cfb2d51-5ff4-4491-b0e5-b386f32c0992&displaylang=en

patch ini lebih lengkap dari bikinan AUMANX yang 0.29c

patch dari tim HGG ini gak perlu menggunakan program UMD Gen  untuk meng apply patch nya, karena patch ini berupa executable file, nanti langsung cari file ISO mana yang akan di PATCH, INGAT GUNAKAN SELALU UNTOUCHED ISO bila mau nge PATCH! jadi selalu Copy dan RENAME untouched ISO nya baru di patch, jadi untouched iso(orisinil) nya gak terganggu bila sewaktu2 akan digunakan lagi.

NOTE: bagi yang menggunakan patch aumanx sebelumnya, mungkin akan notice ada beberapa terjemahan yang berbeda… well, just get use to it. oiya, AUMANX udah nggak ngeluarin patch lagi, so, gunakan yang dari team HGG aja ya.!



About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: